Light Tarifler

Bu bölümde, menülerimde yer alan yiyeceklerin resimlerini ve/veya tariflerini bulacaksınız. Fırsat buldukça çekip ekleyeceğim. :) Sizin de eklemek istediğiniz tarifler ve fotoğraflar varsa bana bildirin lütfen. Onları da ekleriz. Güzel bir diyet yemekleri köşesi yapmış oluruz. Herkes faydalanır. :)

İksir : Bu her zaman içtiğim, benim "iksir" olarak adlandırdığım, metabolizma hızlandıran karışım. Tadı gayet güzel. Tavsiye ederim. 
2 elma, 1 limon kabuk ve çekirdekleri ile birlikte 4'e bölünür, içine 1 çubuk tarçın, 1 kaşık karanfil, 1 kaşık top karabiber eklenir, 3 litre su ile elmalar yumuşayana kadar pişirilir. Süzülür. Suyu günde 2 bardak içilir. Resimde gördüğünüz, tarifin suyu eklenmeye hazır halidir. Gerçekten 2 dakika bile sürmüyor!


Fırında kabak: (2 kişilik) 3 adet kabak halka halka doğranıp, kimyon, karabiber, tuz ve kekik ile harmanlanır, 1 yemek kaşığı zeytinyağı da eklenerek, yapışmayan bir fırın tepsisi, borcam ya da yağlı kağıdın üstüne yayılır. Ben çok sevdiğim için içine 1 de soğan ekledim. Soğanı 4'e bölüp kabakların arasına yerleştirdim. 200 derecede üstleri kızarana kadar pişirdim. 
Üzerine sarmısaklı light yoğurt ekleyip afiyetle yedim. :) Gerçekten tadı çok güzel oldu. Siz de benim gibi kabak sevmiyorsanız bunu deneyin.


Kara lahana çorbası: 1/3 bağ kara lahanayı iyice yıkayıp, kopararak ufak parçalara ayırın. 1 iri soğanı küp küp doğrayıp kara lahanaya ekleyin, 1 avuç (önceden haşlanmış) kuru fasulyeyi (barbunya da kullanılabilir) de  bu malzemeye ekleyip, bol su ile haşlanmaya bırakın. Kara lahanalar iyice yumuşayınca, içine 1 küçük kaşık biber salçasını sulandırıp ekleyin, ben biraz da et bulyon koydum tat versin diye. 1 kaşık zeytinyağı ve çok az bir miktar pirinç de ekleyip pişmeye bırakın. Tüm malzemeler pişip, pirinçler de yumuşayınca. 1-2 kaşık mısır ununu sulandırıp çorbanın içine katarak terbiyesini yapın. 1 taşım daha kaynatıp afiyetle yiyin. Bu çorba besleyici değeri yüksek, çok faydalı bir çorba. Ben içine yoğurt koyarak yemeyi seviyorum. Hem yoğurtlu hem yoğurtsuz halinin resimlerini ekliyorum. Afiyet olsun.

Otlu omlet: 1 yumurta çok az su ile çırpılır, içine 1 kaşık lor peyniri eklenir. Bolca maydonoz, dereotu ve taze nane ince ince kıyılır yumurtaya eklenir. Biraz da baharat karışımı (kimyon, karabiber, toz zencefil, toz zerdeçal) ekleyip, 1-2 damla zeytinyağı ile yağlanmış tavada bişilir. Afiyetle yenir.