3 Mart 2014 Pazartesi

Sağlıklı beslenmenin renkleri


Sebze ve meyvelerde bulunan renk verici öğeler çok güçlü antioksidan özelliktedir. Bu nedenle günde 5 değişik renkte sebze ve meyve tüketimi gereklidir.

KIRMIZI

Domatese kırmızı rengini veren likopen, birçok kanser türüne karşı koruyucudur.


MOR-KIRMIZI

Nar, mürdüm eriği, çilek, böğürtlen gibi mor-kırmızı renkli meyveler çok güçlü antioksidan özelliği taşıyan flavanoidlerden zengindir. Dolaşım ve sinir sistemine olumlu etkileri vardır.


YEŞİL

Yeşil renkli sebze ve meyvelerde bulunan klorofil, hücre yenilenmesinde önemli rol üstlenir. Ayrıca içerdiği diğer mineraller sayesinde de vücudun elektrolit dengesi sağlanmış olur.


SARI-TURUNCU

Sarı-turuncu meyve ve sebzelerde beta karoten dediğimiz A vitaminin öncü maddeleri vardır. A vitamini gibi çok güçlü antioksidan etkileri bulunur.

BEYAZ

Elma, armut, karnabahar, kereviz, pırasa gibi beyaz sebze ve meyveler içerdikleri çözünebilen lifler ve antioksidan özellikteki ögeler sayesinde detoks diyetlerinin vazgeçilmez besinleridir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder